• Educaţie...cu sau fară interdicţii?

    Educaţie fără interdicţii n-ar trebui să existe,mai ales la vîrste mici. Felul şi numărul de interdicţii depind de vîrsta copilului şi de gradul său de maturitate psihologică.
    Interdicţia trebuie folosită în două cazuri: pentru a proteja viaţa, sănătatea şi securitatea copilului, în cazul unor pericole reale şi pentru a-l ajuta să se integreze în societate.
    Primele interdicţii apar atunci cînd copilul începe explorarea mai intensă a lumii înconjurătoare. Curiozitatea copilului mic i-ar putea pune în pericol viaţa şi securitatea, din acest motiv interdicţiile formulate de adulţi sunt vitale.
    Folosim interdicţii pentru a-l ajuta pe copil să se conformeze normelor sociale. De fapt, necesitatea interdicţiiei aplicate, explicată pe înţelesul copilului, reprezintă  învăţarea regulilor de comportare în societate. Astfel, se pun bazele unui control intern al propriilor acţiuni. De exemplu: îi interzicem copilului să sustragă obiecte din magazinul unde mergem împreună şi îi explicăm de ce nu este agreat acest comportament.
    Un lucru important este necesitatea explicării interdicţiei formulate. Dacă copilului nu i se explică de ce este interzis un anumit lucru, el devine frustrat şi dorinţa, dar şi curiozitatea de a încălca regula este foarte mare.  
    La vîrste mici copiii nu analizează profund metodele de educaţie a părinţilor. La maturitate vor asocia controlul parental, care implică şi interdicţiile explicate şi dozate corect, cu grija şi dragostea părintească. Cred că aţi auzit adulţi spunînd despre părinţii lor:”n-au avut grijă de noi, făceam ce vroiam…”
    Probleme de educaţie apar atunci cînd interdicţiile sunt prea multe. Unii părinţi, pentru propriul confort formulează interdicţii exagerate. Am întîlnit mame care le interzic copilor lor să alerge! În timpul plimbărilor, pentru că lor le este mai uşor dacă copiii nu fac asta. Sunt părinţi care înaintează interdicţii, care sunt alimentate de propriile lor frici.
    Din păcate, avem foarte mulţi părinţi care nu interzic nimic, de fapt nici nu participă la educaţie. Sunt părinţi care au avut parte în copilăria lor de o educaţie dură, cu interdicţii multe şi exagerate şi au suferit din cauza asta. Ei cad într-o altă extremă, de a nu interzice nimic copiilor lor, ceea ce nu întotdeauna dă rezultate educaţionale benefice.
     Atunci cînd interdicţiile lipsesc, copilul nu învaţă la timpul cuvenit ce e bine, permis, acceptabil în societate. Astfel de copii sunt derutaţi în stabilirea relaţiilor sociale, devin agresivi atunci cînd nu-şi pot atinge scopurile. Cel mai bine se observă aceşti copii la grădiniţă şi şcoală. Ei se adaptează mai dificil mediului nou. Fiind deprinşi să facă ce vor şi cînd vor, le este greu să respecte regulile, de aici mai multe conflicte, mai mult stres,etc.
     Partea bună e că lipsa interdicţiilor, o libertate fară limite, ar putea fi pentru unii un teren propice pentru dezvoltarea creativităţii.
    Pe măsură ce copilul evoluează spre maturitate numărul de interdicţii trebuie să se micşoreze, părinţii trebuie să permită  copilului tot mai multe lucruri ajutîndu-l să devină independent şi responsabil de acţiunile lui.

2 comentarii:

  1. Kimhanson spunea...

    Sunt cu soțul meu de 7 ani fără copil, eu și soțul meu am încercat tot posibilul, dar nu am avut niciun rezultat, până când am întâlnit o prietenă de-a mea foarte bună care mi-a povestit despre Dr Dawn acuna și cum a ajutat-o, i-am explicat. totul la Dr Dawn acuna dupa ce am contactat-o ​​pe Whatsapp, a promis ca ma ajuta, mi-a dat niste instructiuni pe care le-am facut perfect, spre surprinderea mea am ramas insarcinata la 2 saptamani dupa ce m-a ajutat si acum am un copil frumos acum, toate datorită Dr. Dawn acuna, contactați-o pentru o soluție rapidă la problema dvs.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei să vindeci vreo boală.
    *Dacă vrei noroc în viața ta.
    *Dacă doriți să opriți avortul spontan și altele,
    : e-mail { dawnacuna314@gmail.com}
    Whatsapp: +2348032246310

  2. DR. DAWN spunea...

    M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
    I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    *Dacă doriți să tratați boala canceroasă.
    Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

Trimiteți un comentariu